Uncategorized

Top 5 mooiste plekken in Ohrid om te bezoeken

Beoordeel deze pagina

Ohrid is een erg mooie stad in Macedonië die veel toeristen aantrekt, maar nog niet is ontdekt door het grote publiek. Daarom is een Ohrid een erg leuke plek om te bezoeken door de mooie natuur en de historische monumenten. Vooral in de zomer is het een erg aangename plek om op het strand van Ohrid te genieten van de zon en het kristalheldere meer. Wij hebben een top 5 gemaakt van mooiste plekken in Ohrid die je absoluut moet bezoeken als je in Ohrid bent.

Het meer van Ohrid

Het meer van Ohrid is werkelijk een prachtig oud en diep meer in Macedonië. Het is één van de oudste en diepste meren van Europa en is daarnaast ook heel erg schoon. Een derde van het meer ligt in Albanië, maar het grootste gedeelte in Macedonië en dan vooral in Ohrid. Door de grote van het meer lijkt het alsof je aan zee staat, maar toch sta je op het strand aan een meer. Het water is erg schoon en daarom is er ook de mogelijkheid om te zwemmen en watersport activiteiten te doen. Vooral in de zomer is dit natuurlijk heerlijk en zorgt voor een fijne vakantie ervaring. Daarnaast kan er ook gevist worden en rondvaarten in boten met de plaatselijke kapitein. Al met al een fantastisch meer om lekker te genieten van zon, ’zee’, en strand!

Fort van Samuel

Op het hoogste punt van de heuvel waar Ohrid is gebouwd staat het Fort van Samuel. Het fort staat al meer dan 1000 jaar en is in 2003 gerenoveerd. Bovenop dit fort is werkelijk een fantastisch uitzicht te zien over Ohrid en het meer van Ohrid. Vooral met ondergaande zon zijn het net plaatjes uit vakantiemagazines en zijn deze beelden om nooit meer te vergeten. Als je de kans krijgt om dit te bezoeken moet je dat zeker doen!

Klooster St. Clement

Het klooster St. Clement ligt in het hogere gelegen deel van Ohrid dichtbij het Fort van Samuel. Dit klooster is werkelijk waar een fantastisch mooi gebouwd gebouw en is zeker de moeite waard om te bezoeken als je in Ohrid bent. Het gebouw is één van de alleroudste in Ohrid en komt uit de negende eeuw. Vooral de architectuur is een genot voor het oog en de binnenkant van het gebouw is mooi versierd met allemaal oude muurschilderingen. Daarnaast is de locatie waar het klooster staat een geweldig uitzicht en zal zeker jouw hart veroveren!

Klooster van Sveti Naum

Het klooster van Sveti Naum is een orthodox klooster dat aan het meer van Ohrid ligt. Het ligt op zo’n 30 kilometer ten zuiden van het stadje Ohrid. Het klooster is te bereiken per boot of per auto en rondom het klooster staat erom bekend dat er altijd heel veel pauwen aanwezig zijn. Het klooster werd in 905 gesticht door St. Naum van Ohrid die daar na zijn overlijden ook begraven is. Het klooster staat op een erg mooie plek en is erg indrukwekkend om te bekijken. Zeker de moeite waard als je van plan bent om Ohrid te bezoeken, want het is makkelijk te bereiken vanaf het stadje en zeker een hele mooie plek om te bezichtigen. Er wordt zelfs beweerd dat de hartslag van de Naum nog steeds te horen is als je jouw oor op de graftombe legt. Kom er zelf achter!

Antieke theater(Amphi theater)

Het antieke theater van Ohrid is een erg mooi, oud-Grieks theater dat in 200 voor Christus gebouwd is en pas vorige eeuw ontdekt werd. Het theater wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt voor evenementen en concerten in Ohrid. Er is maar een klein gedeelte van het originele theater bewaard gebleven aangezien het moest worden opgegraven.

Leave a Reply