Uncategorized

Het Nationale park Mavrovo

Het Nationale park Mavrovo 3.50/5 (70.00%) 2 votes

Natuurgebied

Sinds het begin van de jaren 50 is dit gebied beschermd als een nationaal park. Het Mavrovo park is een prachtig stukje natuur in MacedoniŽ, omdat dit park grote hoogteverschillen bevat komen er veel verschillende flora en fauna voor in dit nationale park. In dit gebied leven bijvoorbeeld dieren als buizerds, bruine beren, keizersarenden en steenarenden. In de zomer kun je in dit gebied terecht voor verschillende wandel en bergtochten, als je houdt van een iets sportievere uitdaging maak dan eens gebruik van de mountainbike tochten.

Macedonie 1

macedonia.co.uk

 

Verzonken kerk

In het nationale park van Mavrovo ligt een indrukwekkend klein verzonken kerkje in het meer. Als je een fanatiekeling bent op het gebied van vissen kun je hier genieten van een heerlijk dagje vissen in het prachtige meer met uitzicht op het verzonken kerkje. Hier kunnen toeristen tevens kanoŽn en/of gebruik maken van andere watersport activiteiten zoals waterskiŽn.

Macedonie 2

wpengine.netdna-cdn.com/Mavrovo-National-Park.jpg

De berg Golem Korab is met zijn 2764 meter de hoogste berg van heel MacedoniŽ, deze berg bevindt zich tevens in dit nationale park van MacedoniŽ. De Golem Korab berg ligt op de grens met buurland AlbaniŽ. Je hebt daarom ook officiŽle toestemming nodig om deze berg te mogen beklimmen.

Skigebied

In de winter veranderd dit prachtige natuurgebied in een skioord voor toeristen. Het skigebied beschikt over 15 pistes die toegankelijk zijn voor beginners en gevorderden. In totaal bevat dit gebied elf skiliften, twee van deze skiliften zijn stoeltjes liften. Als je opzoek bent naar divers skimateriaal kun je terecht in de winkeltjes die speciaal voor skitoeristen zijn opgezet. Toeristen kunnen in dit gebied gebruik maken van 700 meter aan afdelingen, dit is niet heel veel maar voor een land als MacedoniŽ is dit toch vrij uniek. Als er weinig sneeuw ligt in dit gebied worden er sneeuwkanonnen ingeschakeld om het skiŽn in dit gebied toch nog mogelijk te laten maken.

Macedonie 3

reisgraag.nl

Veel mensen zien MacedoniŽ niet als een echt wintersport gebied, de laatste jaren is dit gebied echter wel steeds meer in opkomst gekomen. Mavrovo ligt op ongeveer een uur rijden van de hoofdstad Skopje en is prima te bereiken. Als alles meezit en er natuurlijk sneeuw ligt kunnen toeristen hier van november tot april skiŽn. Het skicentrum van MacedoniŽ is Zare Lazarevski, hier kunnen alle soorten skiŽrs terecht. Ben je een beginner of al gevorderd? Dat maakt voor dit gebied niets uit, door de verschillende soorten pistes kan iedereen hier genieten van een heerlijke skivakantie. Skitoeristen kunnen ook terecht bij Ski Kozuf, dit is een gebied gelegen tussen de grens van Griekenland en MacedoniŽ. Van oorsprong is dit een zeer klein dorpje maar dit dorp is volledig omgebouwd tot een waar skiresort. Dit gebied is langzaam aan het uitgroeien tot een waar skigebied.

Weer

MacedoniŽ beschikt over een gematigd landklimaat, dit betekent dus dat er veel temperatuurverschillen zijn in dit gebied. In de zomer kan het hier heerlijk weer zijn en in de winter kan het extreem koud zijn en ver onder nul graden zijn. Dit is dus ook de verklaring waarom er in de zomer diverse zomer gerelateerde activiteiten plaatsvinden en waarom er in de winter geskied kan worden in dit prachtige gebied. Over het algemeen zijn de maanden Juni tot Augustus/September enorm droog en kan de temperatuur zelfs oplopen tot 40 graden Celsius.

Bereikbaarheid park

Als je naar het nationaal park van Mavrovo wilt gaan, is het verstandig om de trein naar Gostivar te pakken en vanuit die stad de bus te pakken naar Mavrovi Anovi. Vanaf dit punt is het makkelijk om een taxi te gebruiken naar Bitola, vanuit hier kan je met de bus uitkomen bij dit prachtige natuurgebied. Het kost misschien enige tijd maar niet veel mensen zullen deze geweldige ervaring mee maken in hun leven, dus mocht je een bezoek brengen aan MacedoniŽ dan is het bezoeken van het nationale park Mavrovo een must!

Leave a Reply